Seyhan Belediyesi Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında ilçenin çeşitli noktalarına kurduğu stantlarda 20 bin kişiye aşure dağıttı.

5 Ocak Meydanı, İnönü Parkı, Gazipaşa Parkı, Seyhan Belediyesi Hizmet Binası Önü, Barajyolu 7,5 Durak Gençlik Meydanı ve Tellidere Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı olmak üzere 6 noktaya yerleştirilen kazanlarda getirilen aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muharrem ayının bereketin arttığı bir ay olduğunu belirterek, "Bizlerde böyle özel bir zamanda bir etkinlik yaptık ve 20 bin kişilik aşureyi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Muharrem ayımız sevgi, kardeşlik ilişkilerinin geliştiği muazzam bir aydır. Bu ayın güzelliklerini bir arada yaşayabilmek için Muharrem Ayımızın lezzeti olan aşure dağıtımını halkımızla bir araya gelerek gerçekleştirdik. Aşure gününün tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Aşure dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sokaklara inerek aşure dağıtmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.