Seyhan Belediyesi, köy statüsündeyken mahalleye dönüşen ancak merkezle uzaklığı nedeni ile bazı hizmetleri vaktinde alamayan yerleşim yerlerine taziye çadırı, masa ve sandalye gönderdi

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhanlının her tür ihtiyacını karşılamanın sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olduğunu belirterek, "Bugün yerleşim yerlerimize uzak 22 mahallemize taziye çadırı, masa sandalye gibi ihtiyaçları gönderiyoruz. Onun içindir ki kent merkezimize uzak noktalarda bulunan mahallelerimizde karşılaşılabilecek vefat olaylarında ihtiyaç duyulan taziye çadırları ile birlikte masa, sandalye ve çay semaveri gibi malzemeleri kalıcı olarak muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Böylelikle gün ya da gecenin bir saatinde yazın ya da kışın karşılaşılabilecek üzücü olaylar karşısında ihtiyaç duyulan taziye çadırlarını, muhtarlarımız anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecekler" ifadelerini kullandı.

Değişen Büyükşehir Yasasına değinen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçeye bağlı 96 mahallenin 22’sinin merkeze oldukça uzak olduğunu, bu nedenle bazı hizmetlerin zamanında gitmesi için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Karalar, "Seyhan Belediyesi olarak, Seyhanlılara doğumundan son nefesine kadar hatta son nefesinden sonra hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.