Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi üyeleri ve liderleri “3 Aralık Dünya Engelli Günü” kapsamında Engelli Bireyler İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED-DER) ile Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünü ziyaret etti.

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu her insanın engelli adayı olduğunu, hayatın bir anında istemeden yaşanılan bir olay sonrasında veya bir hastalıkla engelli olabileceğini söyledi.

Çelikoğlu, herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Engelli olmak dünyanın sonu değil. Asıl düşüncelerimizdeki engellerden kurtulmamız gerekir. Engelli kişilerde spor yapabilir, evlenebilir, çalışabilir ve hayatın her alanında kendilerine göre bir uğraş edinebilirler. O bakımdan en büyük engel sevgisizliktir. Herkesi yüreğimizdeki ve düşüncelerimizdeki engelleri kaldırmaya davet ediyorum. Ayrıca, özellikle kamu kuruluşlarının mimarı yapısının engellilere uygun olmasını arzuluyorum. ”

YENİ DÖNEMDE ENGELLİLERE YÖNELİK KURSLAR AÇILACAK

Çelikoğlu EBİMED-DER ile geçen yıl Yüreğir Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa düzenledikleri el sanatları, ebru, satranç ve yüzme kurslarında elli engelli gençlere kurslar verdiklerini, yeni dönemde Çukurova ilçesi’nde hizmete girecek olan Gençlik Merkezi sayesinde farklı projeler hakkında görüş alış verişinde bulunundular.

Engelli Bireyler İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED-DER) Müdürü Sabiha Taciser Derici "Derneğimiz tarafından kurulan bu tesislerimde 30 engelli birey mesleki anlamda eğitim verdiklerini , ürettikleri kültür mantarlarını Adana da iç piyasada değerlendirerek anlaştığımız marketlere satıyoruz. Ayrıca bu gençlerimiz tarafından galoş üreterek Özel Hastaneler ve rehabilitasyon merkezlerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz "diye konuştu.

Daha sonra Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Dalak ve Şube Müdürü Orhan Akalın ile Gençlik Merkezi Liderlerinden Bahar Ceylan Hiçyakmazer, Oğuzhan Gürhani, Hatice Kaya, Ebru Yıldız, Sportif Eğitim Uzmanı Nazlı Atay ile Gençlik Merkezi çalışanı Alper Çabuk tarafında Adana Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünü ziyaret ederek ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sporculara ve Kulüp Başkanı Celal Karadoğan’a çiçek vererek 3 Aralık Dünya Engeliler gününü kutladılar.