TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana (ŞPO) Şubesi’nin 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın bulunduğu alanla ilgili yapılan imar planı değişikliğinin iptali için açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

ŞPO Adana Şubesi’nden yapılan açıklamada, 5 Ocak Fatih Terim Stadı ile ilgili mevcutta spor alanının, konut ve ticaret alanı olarak kullanım değişikliğini öngören plan değişikliği nedeniyle TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na açılan davada, 2. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, kararın gerekçesinin, mahalle ölçeğinde spor alanı olan alanın planda ticaret ve konut alanı olarak değiştirilmesinin, şehircilik ilke ve planlama esaslarına uygun olmamasının gösterildiği vurgulandı.

Bu olumlu gelişmenin, 2013’ten bu yana Şehir Plancıları Odası ile diğer meslek odalarının birlikte yürüttüğü etkin çalışmaların sonucu olduğu ifade edilen açıklamada, "Yürütme iptali kararı alınıp, söz konusu alanın tüm kentli paydaşların kullanımına açık sosyal donatı alanı olarak planlanması sağlanana kadar da Şehir Plancıları Odası olarak çalışmalarımız devam edecektir" denildi.