5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu koşulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan’ın makamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve yarışma organizasyonunda görev alan ekibin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; koşu parkurunun hazırlanması, hakemlerin ve diğer görevlilerin faaliyet göstereceği noktalar ile, yarışın teknik ve lojistik açıdan eksiksiz bir organizasyon olması için yapılacaklar görüşüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yapılacak yarı maraton ve halk koşusu organizasyonun Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün talimatı ile Adana’ya ve Adanalı’ya yakışır şekilde, şenlik havasında geçmesini planladıklarını ve bu yarı maratonun dünya çapında tanınması için gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.Mehmet Ali Arslan, ulusal ve uluslararası atletizm sporcularını Adana’da yapılacak olan yarı maratona davet etti. Ayrıca maraton kapsamında planlanan halk koşusuna da Adanalıların ilgisini beklediğini belirterek sporculara başarı diledi.