Adana Barosu’nda iki adayın yarıştığı başkanlık seçimini, Avukat Mengücek Gazi Çıtırık kazandı.

Adana Barosu’nda Mengücek Gazi Çıtırık ile Zehra Bulut’un yarıştığı seçimler, Baro Tesislerinde yapıldı.

Avukatlar, 7 sandıkta oy kullandı. Baro başkanlığının yanı sıra Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Barolar Birliği delege adayları seçimi de yapıldı. İki yıl süre ile yeni baro yönetimini belirleyen seçimde, Çıtırık, 1070, Bulut, 625 oy aldı.

Her iki aday meslektaşlarına hitaben teşekkür konuşması yaptı.

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, “Biz avukatlara yakışır bir seçimi geride bıraktık. Kendisi benim çok ciddi bir çalışma arkadaşımdır. Zehra Bulut’a bu baronun her aşamasında imzası olan bir isimdir. Ama biz isimler üzerine dayalı değil kurumsallaşmış gelişime açık ve bu gelişimi de sürdürülebilir bir şekilde devam ettirecek bir baroculuk anlayışına ihtiyacımız olduğunu her zaman söylüyorum. Hukuki ve mesleki sorunların çözümüne yarından itibaren birlikte devam edeceğiz. Bugün bu doğrultuda seçimlere katkı sunan tüm meslektaşlarıma ve Zehra Bulut’a, listesinde aday olan tüm arkadaşlarıma en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Kazanan Adana Barosu’dur“ dedi.

Zehra Bulut da yaptığı konuşmada, “Seçimde iyi bir katılım oldu. Arkadaşlarımızın hepsinin ilgileri fazlaydı. Bu seçim sürecinde kazanan Adana Barosu olacaktır demiştim. Baro kurumsal bir kimlikle yoluna devam edecektir. Bana verilen her göreve de hazır olduğumu belirtmek isterim. Başkanı da çok tebrik ediyor, kutluyorum” ifadelerini kullandı.