Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Atletizm Birliği Asbaşkanı Salih Münir Yaraş, önümüzdeki yıl 6 ülke sporcusunun katılacağı Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nu Dünya Maraton Birliği’nin faaliyet programına aldıracaklarını söyledi.

Yaraş, geçen hafta sonu Gaziantep’de gerçekleştirilen 10 kilometrelik “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kurtuluş Maratonu”nun organizasyonunu üstlendiklerini, ekibiyle başarılı bir yarışma düzenlediklerini, aynı çalışmayı 4 Ocak 2015 Pazar günü Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kurtuluş yarı Maratonu’nda da gerçekleştireceklerini kaydetti.

Adana’da spor sevdalısı, eski milli atlet olan ve görev yaptığı Nevşehir, Zonguldak, Karabük, Sakarya, Konya, Çorum ile Adana’da atletizm zirveye taşıyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin bulunmasının büyük fırsat olduğunu söyleyen Yaraş, şöyle devam etti:

“Öncelikle sporun her branşını, özellikle atletizmin tüm kurallarını yakından bilen ve Adana’da 5 yıl önce ilk yarı maratonu başlatan Fazlı Bayram Hadi’ye büyük saygı duyuyoruz. Ünlü atletler para ödülü büyük olmazsa yarışmak istemiyorlar. Bu kapsamda; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katkıları ve sponsorluğu ile şu anda Türkiye’de yarı maratonda 150 bin TL ile en fazla para ödülü dağıtan il Adana oldu. Dünya Maraton Birliği faaliyet programına girmek için yapılan maratona 6 ülkenin sporcularının katılması gerekiyor. Şu anda, Adana’da ki uluslararası yarı maratona ünlü Türk atletlerinin yanı sıra Azerbaycan ve Ukrayna başta olmak üzere Kenya, Etiyopya ile Fas’tan önemli sporcular katılacak. Önümüzdeki yıl Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nun Dünya Maraton Birliği’nin faaliyet programına aldıracağız.”

“AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN TÜRK ATLETLER ADANA’DA YARIŞACAK”

Bulgaristan’ın Samokov kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kros Şampiyonası’nda önemli dereceler elde eden Ali Kaya, Polat Arıkan, Vedat Günen ve Cihat Ulus gibi atletlerin Adana’da ki yarı maratonda yarışacaklarını ifade eden Yaraş, “Maratonun ana sponsoru Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü spora verdiği önem ve destek için kutluyoruz. Adanalılar çok kaliteli maraton izleyecekler” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Salih Münir Yaraş’ın Türkiye, hatta Avrupa’da bile saygı gören atletizm otoritesi olduğunu, bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklarını belirterek, katkı ve ziyaret için teşekkür etti.