Adana 3. Valilik Kupası Trap ve Skeet Atıcılık yarışmaları tamamlandı. Müsabakalara 7 bölgeden 5’i bayan toplam 70 sporcu katıldı.

Türkiye Atıcılık Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ali Kocabey, Çukurova Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği tarafından Sarıçam İlçesi’nde Yücel Kılıçyaldır Atıcılık Poligonu’nda düzenlenen yarışmalara, Adana’nın yanı sıra İstanbul, Düzce, Kahramanmaraş, Ankara, Osmaniye ve Hatay bölgesinden toplam 70 sporcunun katıldığını söyledi.

Kocabey, daha önceleri atıl durumda bulunan poligonun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin katkılarıyla çağdaş hale getirildiğini, milli takımlara yeni sporcular kazandırıldığını, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını anlattı.

Müsabakalara bayan sporcuların katılımlarından memnun olduklarını ifade eden Kocabey, “Müsabakalara renk katan bayan atıcı sayısını artırmak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca milli takımda bayan sporcu sayısı açığına da bu gibi müsabakalarla giderilmesini sağlıyoruz. Bu kapsamda müsabakalara katılan Natalia Gündoğdu, Hikmet Gürbüz, İlknur Çelik, Serda Saadet Kandıra ve Safiye Sarıtürk başarıları ve davranışlarıyla diğer bayanlara model oldular” diye konuştu.

Valilik Kupası müsabakalarında dereceye giren sporcular şöyle:

Skeet: Şaban Şal, Okan Yüce, Ali Servet

Büyük Bayanlar Trap: Hikmet Gürbüz, Natalia Gündoğdu, Eda Özaltun

Büyük Erkekler Trap: Murat Tamer, Hakan Yüzbaş, Kazım Önür

Genç Bayanlar Trap : Serda Saadet Kandıra, Safiye Sarıtürk, İlknur Çelik

Genç Erkekler Trap: İzzet Özaltın, Fatih İspir, Hüseyin Işık

Müsabakalardan sonra dereceye giren sporculara ödüllerini, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Türkiye Atıcılık Federasyonu Asbaşkanı Fahri Gemci, Atıcılık Federasyonu Eski İl Temsilcisi Törer Şenel, İl Temsilcisi Ali Kocabey, Bölge Antrenörü Aytekin Özaltın verdiler. Katkılarından dolayı Vali Mustafa Büyük’ün plaketini Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ile Türkiye Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Cemil Eryürek’e plaket verildi.

Atıcılığa ilgi duyan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, müsabakaların ardından atışlar gerçekleştirdi.