Türkiye Boks Federasyonu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Boks Aday Hakem Kursu” başladı.

Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Mersin bölgesinden Muhittin Gönengil, kursa 32 aday hakemin katıldığını, bunlardan 14’ünün doktor olduğunu, kursiyerlere uluslararası boks kurallarını en ince ayrıntısına kadar öğrettiklerini söyledi.

Boks hakemlerinin müsabaka sırasında en önemli görevlerinin başında sporcu sağlığını düşünmelerinin geldiğinin altını çizen Gönengil, şöyle devam etti:

“Adana’da hakem sıkıntısı gidermek için açtığımız kursa 32 aday hakem katıldı. Adaylara oyun kurallarının yanı sıra, hakem kıyafeti, ringin durumu, sporcunun kıyafeti, antrenörlerin saha kenarındaki davranışları, eldivenin boyutu, her raundun kaç dakika olduğu, sporcuya nasıl puan verildiği gibi konularda önemli bilgiler aktarıyoruz. Kursun son gününde de yazılı ve sözlü sınav yapacağız. Başarılı olanlar yeni sezonda görev yapacaklar. Hakemler, eğitici rolü, bilgisi ve kıyafetiyle şampiyon boksörler yetişmesinde önemli katkıda bulunurlar.”

"BİR DÖNEMLER ADANA’DA ÖNEMLİ BOKSÖRLER YETİŞTİ”

Adana’dan geçmiş dönemlerde çok önemli boksörlerin çıktığını hatırlatan Gönengil, “Adana’da boks konusunda iyi bir potansiyel var. İnanıyorum ki yakın zamanda eski başarılar yakalanacaktır. Buna antrenörler kadar hakemlerinde katkı koyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Kursiyerlere 5 Ocak Fatih Terim Stadı tribünleri altında bulunan “Boks Antrenman Salonu”nda uygulamalı eğitim veren Gönengil, kurs boyunca tüm talepleri karşılayan ve destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Adana Bölge Boks Antrenörü Ercüment Erdoğan ve diğer görevlilere de teşekkür etti.