Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük cemevi ile ilk semt kreşini Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre’den deyişler okuyarak açtı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ercan Geçmez katıldı.

Çukurova’nın çok amaçlı taziye ve muhtarlık evinin temel atma, ilk semt kreşi ile Türkiye’nin en büyük cemevinin hizmete açılması törenleri, aşure etkinliği ve Sabahat Akkiraz konseriyle birleştirilerek gerçekleştirildi.

Törende kalabalığa hitap eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sözlerine Mevlana’nın “Gel ne olursan ol yine gel” diyen çağrısıyla başladı, “Ol” diye biten mesajıyla devam etti: "Sevgide Güneş gibi ol./ Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol. Her ne olursan ol ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol."

Konuşmasına Yunus Emre’nin deyişlerini hatırlatarak devam eden Çetin, “Maharet güzeli görebilmektir. Sevmenin sırrına erebilmektir. Cihan, alem herkes bilsin ki şunu, en büyük ibadet sevebilmektir” dedi.

Kardeşlik, dostluk ve barış adına tören yaptıklarının altını çizen Başkan Çetin, Hacı Bektaş Veli’nin ünlü dizeleriyle devam ettiği konuşması sırasında yoğun alkış aldı.

“SADECE GEREKENİ YAPTIM”

“Söz tutulacaksa verilir” diyerek sözlerine devam eden Çetin, cemevi için “Ben sadece yapılması gerekeni yaptım. Sadece bir cemevi değil, Türkiye’nin en büyük kültür-sanat merkezlerinden birini hep birlikte, el ele vererek yaptık” diye konuştu.

İlk semt kreşini hizmete açmanın, ilk çok amaçlı taziye-muhtarlık evine harç koymanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çetin sözlerini Yunus’un şiiriyle noktaladı: "Gelin canlar bir olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Bu dünya kimseye kalmaz."

Törende söz alan CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, hükümet yetkililerine, “Alevileri istismar etmeyi bırakın, samimi olun” çağrısında bulundu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Türkiye’nin bütün yurttaşları birdir ve aslolan insan kardeşliğidir, samimi olun” diye konuştu.

Vakfın Adana Şube Başkanı Sayim Yılmaz da yapımda emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında “Kadın erkek, kardeşçe ve hakça bir düzen için bir aradayız” dedi.