Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine bağlı Adana Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine, değerli taş ve takıları tanımaları için ’Temel Pırlanta Eğitimi’ verildi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim semineri, HRD Antwerp Pırlanta Eğitmeni ve AR-GE Mühendisi Timuçin Atlı tarafından verildi.

Eğitim toplantısına HRD Antwerp Perakende ve Eğitim Uzmanı Anıl Ali Karayel, Adana Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Başman’ın yanı sıra Adana’da hizmet veren çok sayıda kuyumcu esnafı katıldı.

Timuçin Atlı katılımcılara pırlanta ve değerli taşlar konularında birbirinden önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Pırlanta ve değerli taşların oluşumu, farkları, ekonomik değerlerinin hangi özellikler ile nasıl arttığı ve daha birçok konularda bilgilendirmelerde bulunan Atlı, kuyumcu esnafına eğitim toplantısını çok dikkatle dinlemelerini, öğrenecekleri bilgileri müşterilerine aktarırken ekonomik kazançlarında artış sağlayabilecekleri uyarısında bulundu.

Adana Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Başman ise HRD Antwerp Pırlanta Eğitmeni ve AR-GE Mühendisi Timuçin Atlı ile HRD Antwerp Perakende Eğitim Uzmanı Anıl Ali Karayel’in bu eğitim toplantısını gerçekleştirmeleri için yaklaşık bir buçuk yıllık bir süre çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

Dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye’de eğitim seminerleri veren Timuçin Atlı ve ekibinin, çok yoğun çalışma programı arasında Adana’ya gelebildiğine dikkat çeken Oğuz Başman, onları burada görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başman, “Adana’da böyle bir eğitim seminerini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Sizlerin daha eğitimli ve mesleğinde daha başarılı olmaları için bizler çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu eğitim toplantımız da sizlerin her zaman yanında ve hizmetinde olduğumuzun bir göstergesidir” diyerek katılımcılara teşekkür etti.