TED Adana Koleji ev sahipliğinde ‘Mini Maker Faire’ etkinliği düzenlendi.

Mini Maker Faire etkinliğinin açılışını, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediyesi Kültür Müdürü Naci Kazan, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Çalışır, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Yıldızhan, TED Adana Koleji İcra Kurulu Başkanı Cemal Altaylı, okul müdürleri Bayram Tozal ve Oğuz Korkmaz ve sivil kuruluş temsilcileri birlikte yaptılar.

Cemal Altaylı, burada yaptığı konuşmada, “Maker, çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirirken, projeleri ürüne dönüşmekte, girişimciler ve ülke ekonomisi için bir değer sağlamaktadır. Okul olarak tüm eğitim öğretim süreçlerimizde bu oluşuma yer veriyor ve çocuklarımızı maker ruhu ile yetiştiriyoruz” dedi.

Kolejin Genel Koordinatörü Bayram Tozal de, geçen yıl Türkiye’nin ilk lisanslı "School Maker Faire" etkinliğini düzenlediklerini hatırlatarak, “Bu yıl bir adım daha ileri giderek, sadece okulumuz bünyesinde sınırlı kalmayıp ilimize yönelik ve Adanamızı kapsayacak bir Maker panayırı düzenliyoruz. Adana’da ilkleri gerçekleştirmenin haklı sevincini ve heyecanını bugün burada sizlerle birlikte paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sorumlusu ve kolejin inovasyon kurulu başkanı Ceylan Sırma, “Ülkemizde 2016 yılında ilkokul lisanslı Maker Faire etkinliğini biz gerçekleştirdik. Bu yıl Adana Mini Maker Faire olarak lisansını aldığımız etkinliğimizde Adana’dan katılımcı ve makerların açtığı 90 atölye ve stant ile iki gün boyunca Adana’nın üretim gücünü dünyanın en kapsamlı panayırında sergiledik. İlkleri yapmaya farkındalık ve farklılık yaratmaya devam edeceğiz. Etkinlik panayır ve eğlenceden öte bireylerin daha yaratıcı, daha üretici ve daha meraklı yetişmelerini sağlayan, teknoloji ile kendin yap kültürünü birleştiren, tecrübe ve araştırmayı bir araya getiren, okul ile sanayi işbirliğini gerçekleştiren ve çok yeni olmakla birlikte dünyada hızla yayılan bir akım” şeklinde konuştu.

Ayrıca maker etkinliğinin ilk günü akşamı okul bahçesinde kamp organizasyonu gerçekleşti.