Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Adana’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 66 milyon lira olan 5 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.

30 Kasım Pazar günü düzenlenecek toplu açılış töreni Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve bir klasik olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı daha önce 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu.

Bu yıl da toplu açılış törenlerini sürdürecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı törenle vatandaşların hizmetine sunulacak.

Adana’da inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 66 milyon lira olan 5 tesis de, toplu açılış merasiminde Adanalıların hizmetine sunulacak.

Adana’da hizmete alınacak tesisler arasında Yüreğir Projesi Sulama Tesisleri (2.Ünite), İmamoğlu Sulaması 1. Kısım, Aladağ Dölekli Göleti Sulaması, Merkez Sarıçam Karlık Göleti ve Sulaması ile Merkez Sarıçam Baklalı Göleti Sulaması yer alıyor. Açılışı yapılacak bu tesisler ile Adana’da 91 bin 730 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak.