Adana’nın Aladağ ilçesinde milli eğitim müdürlüğünce okul müdürlerine ve milli eğitim personeline yönelik protokol kuralları semineri verildi.

Seminerde, "Protokolün Anlam ve Önemi, Kurumlarda Protokol Birimleri ve Görevleri, Protokol İlkeleri, Protokol Türleri, Protokol Listeleri, Makam Protokolü, Ulusal ve Kurumsal Bayrak Protokolü, Resmi, Özel ve Sosyal Taşıt Protokolü, Toplantı ve Brifing Protokolü, Tören Protokolü, Törenlerde Konuşma Yöntemleri, Protokol Yazıları, Resmi Yazışmalarda Protokol Kuralları, Ziyaret ve Konuk Protokolü, Davet ve Ziyafet Protokolü, Giyim Protokolü, Yönetsel Davranış Protokolü ve Sosyal Davranış Protokolü" konuları ele alındı.

Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, protokolün bireysel, kurumsal ve ulusal saygınlığın koruyucusu olduğunu belirterek, “Kamusal yaşamda yöneticinin temsil niteliği protokol kurallarına uymasıyla ortaya çıkar. Çünkü yöneticinin başarısını yüzde 34 temsil niteliği, yüzde 33 bilgi ve becerisi, yüzde 33 kişiliği oluşturmaktadır. Protokol kuralları yöneticilerin ve tüm çalışanların kamusal yaşamda biçimsel olarak uymak ve uygulamak zorunda oldukları kurallar bütünüdür. Protokol kurallarını bilmek ve bu kurallara uymak kurumlar ve uluslararası ilişkilerde kişisel, kurumsal ve ulusal temsil ve saygınlık açısından zorunluluktur” dedi.