Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kürek ve yüzme müsabakaları tamamlandı.

Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Harun Tosun, Çukurova Üniversitesi Seyhan Baraj Gölü Kano Kürek Tesisleri’nde gerçekleştirilen müsabakalara 29 sporcu katıldığını söyledi.

Bu gibi müsabakalar sayesinde sporcuların deneyim kazandığını ve yararlı geçtiğini belirten Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adana’nın Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) seçilmesinin meyvelerini almaya başladık. Bir yıl içinde milli takımlara 2 antrenör, 5 sporcu vermeyi başardık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin Türkiye’de ilk kez albano sistem kürek parkurunu kentimizde yaşama geçirmesinin her zaman yararlarını görüyoruz. Türkiye’nin en iyi tesislerine sahip olmamız bizler için büyük şans. Bu olanakları iyi kullanıp milli takıma daha çok sporcu gönderme hedefindeyiz.”

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular şunlar:

Büyük erkekler 4x: Onurcan Şahin, Uygar Cem Ballıoğul, Deniz Kayalık, Berke Yılmaz

Genç erkekler 2x: Ekincan Yılmaztürk

Yıldız erkekler: Yusuf Berke Yorulmaz

Yıldız kızlar 2x: Didem Sürer, Elisa Nalbant

Yıldız erkekler 2x: Bekir Yapar, Serkan Özdemir

Küçük kızlar 4x: Ece Eker, Gizem Sarıkaya, Meryem Dila Yaşar, Lina Gürbüz.

Dereceye giren sporculara, Kürek Milli Takım Antrenörü Marko Veselinoviç, Kürek Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Tosun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şefi Hanifi Altun verdiler.

YÜZME YARIŞLARINA 3 KULÜPTEN 29 SPORCU KATILDI

Etkinlikler kapsamında Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen müsabakalara 3 kulüpten toplam 29 bayan ve erkek sporcu katıldı.

Dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çimen ve hakemler verdi.