Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığınca bu yıl “15 Temmuz Şehitleri” adına düzenlenecek 5. Geleneksel Futbol Turnuvası’nın kuraları çekildi.

Sporun, özellikle futbolun birleştirici yönlerini ön planda tutarak, sanayiciler ile çalışanların kaynaşmasını sağlayıp, motivasyonlarını arttırmayı amaçlayan AOSB, geleneksel hale getirdiği futbol turnuvalarının 5’incisini düzenliyor. Ülke tarihine en karanlık gecelerden biri olarak geçen 15 Temmuz gecesi vatanı ve bayrağı uğruna şehit düşen vatan evlatlarının da anılacak olması nedeniyle daha da anlam kazanan turnuvanın kura çekimi, Turnuva Komisyonu tarafından AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Takımlar, 15 Temmuz ruhuna yakışır şekilde mücadele etmeli”

Turnuva Komisyonu Başkanı Asım Gül, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, komisyon olarak bu yıl ki turnuvanın adını “AOSB 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası” olarak belirlediklerini, takımların 15 Temmuz ruhuna yakışır şekilde mücadele edeceklerine inandıklarını belirtti. Gül, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

8 grupta 40 takım mücadele edecek

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. 40 takımın katıldığı kura sonunda, 5’er takım 8 ayrı grupta yer aldı. Grup eşleşmeleri ise şöyle:

A Grubu: AOSB Bölge Başkanlığı, Beta Transformatör, Pidok Plastik, Arseteks, Garanti Bankası.

B Grubu: Oğuz Tekstil, Bilici Holding, Hekimbey, AKO Mermer, New Hope.

C Grubu: Zahit Alüminyum, Kimteks, Serat Güvenlik, Esen Plastik, Gürsoy Yem.

D Grubu: Meltem Kimya, Güney Çelik Hasır, Rayvag Vagon, Ares Isı, Teknopak.

E Grubu: Amylum Nişasta, Toros Kumaş, Adana Sac, Erkan Koleji, Mosos İnşaat.

F Grubu: Kastamonu Entegre, Ur-Sa Plastik, Limkon, Borşen Boru, Xenol AFM-GPS.

G Grubu: Abdioğulları Plastik, Adana Mensucat, Pe-Ba, BİM, Panas Yapı.

H Grubu: Sarmak Kompresör, Beta Gıda, Tezkim, AFAD, Yurtiçi Kargo.

5 Mart’ta başlıyor

Yaklaşık 35 bin kişinin istihdam edildiği AOSB’de her yıl sanayici ve çalışanlara büyük heyecan yaşatan futbol turnuvası, Yüreğir’de bulunan Simeranya Halı Sahası’nda oynanacak. 5 Mart Pazar günü başlayacak olan turnuva, 30 Nisan Pazar günü oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuva sonunda ilk 3’e giren takımlara kupa verilecek. Ayrıca; şampiyonluk kupasını kaldıran takımın oyuncuları, birer madalya ve tüm altınla ödüllendirilecek. İkinci olan takımın oyuncuları birer madalya ve yarım, üçüncü olan takımın oyuncuları ise birer madalya ve çeyrek altının sahibi olacak. Gol kralının da çeyrek altınla ödüllendirileceği turnuvanın en centilmen takımına ise futbol topu hediye edilecek ve plaket verilecek.