Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren firmaların enerji tüketiminin her ay olduğu gibi geçtiğimiz Kasım ayında da artış gösterdiği bildirildi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, 2014 yılının Kasım ayındaki elektrik tüketiminin, 2013 yılının aynı ayına oranla yüzde 8, bu yılın Ekim ayına göre ise yüzde 9 artış gösterdiğini bildirdi. Sütcü, aynı dönemlerdeki su tüketimi yüzde 14 artarken, doğal gaz tüketiminde ise bu yılın Ekim ayında geçtiğimiz yılın Ekim ayına kıyasla yüzde 11 artış tespit edildiğini kaydetti.

Sütcü, toplamda 100 milyon dolara yakın yatırım yapılarak inşa edilen elektrik, doğalgaz, atık su, arıtma ve kullanma suyu tesisleri sayesinde firmaların Avrupa Birliği standartlarında sorunsuz ve çevreye zarar vermeden üretimlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Adana’nın, Avrupa ve Ortadoğu’nun enerji merkezi ve Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı etrafındaki sanayileşmiş 8 ilin lojistik merkezi konumunda olduğunu belirterek, bu ve benzer birçok avantajın yatırımcı için çekim merkezi oluşturduğunu söyledi.

Bölgeye yapılan her yatırımın üretim, istihdam ve ekonomiye katkı olduğunu vurgulayan Başkan Sütcü, bin 590 hektar alanda kurulu olan bölgede 351 firmanın faaliyet gösterdiğini, eksiksiz altyapısı, lojistik avantajları ve ucuz enerji imkanlarıyla sanayicinin işini kolaylaştırdığını anlattı.