Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Adana Adliyesi’ndeki hukuk mahkemelerinde görev yapan hakimlere hukuki uyuşmazlıklar ve arabuluculuk uygulaması hakkında bilgiler verip, görüş alışverişinde bulundu.

Bir konferansa katılmak üzere Adana’ya gelen Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Hakan Öztatar, Aile, İş, Asliye Hukuk, Sulh Hukuk, Asliye Ticaret, İcra, Tüketici ve Kadastro mahkemelerinde görev yapan hakimlere Başsavcılık Toplantı Salonu’nda Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın çalışmaları ve hukuki uyuşmazlıklar konularında bilgilendirme yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun’un da katıldığı toplantıda konuşan Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk sisteminin, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemi olduğunu söyledi. Arabuluculuğun, ülkemizde tüm modern ülke modellerini de dikkate alıp incelenerek, titiz ve nitelikli çalışmaların sonucunda hazırlandığını belirten Öztatar, 7 Haziran 2012 yılında Resmi Gazete’te yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’ ile başladığını kaydetti. Öztatar, "Arabuluculuk tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri en etkin yöntemdir. Esnek ve etkili oluşu arabuluculuğun iş yaşamı, aile, okul ve hatta milletler arası uyuşmazlıklarda bile uyuşmazlığın taraflarını doğru noktada buluşturan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olmasını sağlamıştır” dedi.

Hakan Öztatar daha sonra toplantıya katılan hakimlere aile uyuşmazlıkları, iş hukuku uyuşmazlıkları, kamusal uyuşmazlıklar ve ticari uyuşmazlıklar konularında bilgi verdi, toplantıya katılan hakimlerle görüş alışverişinde bulundu.