Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, asansör mevzuatıyla ilgili sahadaki uygulamaların farklı olduğunu belirterek, "Eğri oturup doğru konuşalım. Ankara’da ahkam kemesi kolay; uygulama başka, sahada başka. Başka olaylar, başka odaklar, başka güçler karşımıza çıkıyor" dedi.

Asansör Mevzuatına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Artırılması Toplantısı’ Hilton Oteli’nde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, belediyelerde "Ahbap-çavuş" ilişkisinin hakim olması nedeniyle asansör mevzuatının denetlenmesinin uygulama şansı olmadığını kaydetti.

Bu ilişkiler nedeniyle asansör mevzuatının yeterince uygulama şansı olmadığını belirten Yeşil, şunları kaydetti:

"Eğri oturup doğru konuşalım. Zaman zaman söylüyoruz, Ankara’da ahkam kesmesi kolay, uygulama sahada başka, başka olaylar, başka odaklar, başka güçler karşımıza çıkıyor. Zaten özgürce hareket etmeniz mümkün değil, onu söyleyeyim. Toplumumuzda, her kesiminde bir başıboşluk almış gidiyor. Allah sonumuzu hayırlı etsin.Türkiye’de iş kanunlarının ne derece uygulandığını bu son olaylarda gördük. Oradaki müfettişlere kendi adıma çok acıdım. Emir ve talimatla yapılan denetimler maalesef ölümle sonuçlanıyor bu ülkede. Avrupa’da 18 insan asansör kazasında yaşamını yitirmiş, bunun 12’si Türkiye’den. Maden ocakları bir facia, diğerleri bir facia. Müfettişin teftiş raporlarını yazarsın, vallahi billahi Bakanlıkta kimse okumaz. Adı teftiştir, denetimdir. O anlamda da önce insan diyorum."