Adana Valisi Mustafa Büyük, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen ’Kaynaşma ve Dayanışma Gecesi’ne katıldı.

Gecenin açılışında konuşan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ASKON’un ülkenin ve dünyanın, adalet temelinde yeniden şekillendirilmesi konusunda haklı zenginlikler üreten ve helal kazanç görüşüne sahip olan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Üyelerin kurumsal altyapılarını güçlendirdiklerini vurgulayan Çalışkan, “Üyelerimiz arasındaki sosyal, ticari ve milli şuuru geliştirerek, iş çevrelerinin yararlanabileceği platformlar ve fırsatlar oluşturup, işbirliği sağlanabilecek projeler ve alanlar üreten ve öncelikle ekonomide ahlak ilkesini benimseyen etkin bir kuruluşuz” dedi.

Ülke ve Adana için yapılacak hizmetlerde ve projelerde, üzerlerine düşen ne görev olursa olsun, ASKON Adana Şubesi olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade eden Çalışkan, “Kentimizin ekonomik olarak güçlenmesini ve yeni yatırımların Adanamıza faydalar getirmesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, başta Sayın Valimiz ve iş adamlarımız olmak üzere gecemize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise tüm davetliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Adana’daki görevim boyunca inşallah sizlerle ve ilimizin kalkınması ve gelişmesi konusunda çalışan herkesle birlikte hayırlı hizmetler yapmamız nasip olur” dedi.

Sivil toplum ve meslek kuruluşlarının önemine değinen Vali Büyük, “Bugün ihtisaslaşmış, toplumun değerlerine ve hassasiyetlerine sahip, dayanışmayı, birliği ve beraberliği sağlayacak kurum ve kuruluşları çok önemsiyorum. ASKON da bu kuruluşlarımızdan birisidir. Bu geceyi düzenleyerek bizleri bir araya getiren ASKON yönetimine ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gece birlik ve beraberlik duygularının daha da pekişerek, karşılıklı sohbetler ile son buldu. Dernek binasında düzenlenen geceye Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Beyza Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çalışkan ASKON üyeleri ve işadamları katıldı.