MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Türkiye’de yönetim sistemindeki değişikliğe ilişkin zorunluluğu ve olası ciddi riski ilk fark edenin Genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu ifade ederek, "Genel Başkanımıza, partimize olmadık ağır suçlamalar yöneltenler yarın utanacak ve eminiz ki, dua edeceklerdir" dedi.

Baş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Ahmet Sezai Yılmaz ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan esnaf gezisi yaptı.

Türkiye’nin 2007’de yapılan referandumda cumhurbaşkanını halkın seçmesine karar verdiğini, 2014’te gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde ise ‘Partili cumhurbaşkanı adaylarının’ halktan oy istediğini hatırlatan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Cumhurbaşkanlığı sistemini fiilen değiştiren Türkiye, bu durumu hukuk ile de uyumlu hale getirmek zorundaydı. Bir apartmanın bile yönetimi hukuk içinde icra edilirken koskoca bir ülkenin yönetim sistemi hukuk dışında tutulamaz. Bu durum çok ciddi sıkıntılar doğurur. O yüzden devletimizin, milletimizin bekası için evet diyoruz” dedi.

Yönetim sistemindeki değişikliğe ilişkin zorunluluğu ve olası ciddi riski ilk fark edenin Genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu belirten Baş, “Bu yüzden MHP, kendisinin başlattığı sürecin en önemli aktörü konumunda. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; genel başkanımıza, partimize olmadık ağır suçlamalar yöneltenler yarın utanacak ve eminiz ki, dua edeceklerdir. Tarihin altın harflerle yazacağı bu milli hassasiyet ve milli duruş; öfkeyi, hakareti değil, duayı hak etmektedir” ifadesini kullandı.

Karaisalı eski Belediye Başkanı Babacan Durak’ı evinde ziyaret eden MHP heyeti, eski Salbaş beldesinde de çalışmalarını sürdürdü.