Adana Bulamlılar ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaret eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar dernek üyeleri ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Dernek başkanı Aziz Bulut, ziyarette taziye evi taleplerini Başkan Karalar’a iletti. Taziye evinin ivedi şekilde yapılacağını söyleyen Karalar, "Sizler çok alçak gönüllü insanlarsınız. Sizlerin aslında çözülmesi gereken çok daha fazla sorunlarınız olduğunu biliyorum. Merak etmeyin tüm sorunlarınızı el ele, sırt sırta çözeceğiz. Her mahallemize bir taziye evi sözümüz zaten var. Taziye evi öncelikli gerçekleştireceğimiz projelerimiz arasında yer almaktadır. 2015 yılında bu sorunu çözmüş olacağız, rahat olun. Mahallenizde Taziye Evi yapılacak ayrıca çok amaçlı spor kompleksi inşa etmek için hazırlıklar yapıyoruz. Mahallenizin gençlerinin spor yapabileceği spor alanları, derslerinde ve kültür etkinliklerinde faydalanabileceği kütüphane, boş zamanlarında dinlenebileceği park alanını içinde barındıran bir spor kompleksi sizlere yakışır, bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitime özel önem verdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda geleceğin teminatı gençlerin eğitimine katkı koyabilmek adına Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) aracılığı ile kurslar düzenleyeceklerini söyledi. Karalar, "Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Biz gençlerimizin iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Gençlerimizin eğitimlerine katkıda bulunabilmek amacıyla SEYMER aracılığıyla kurslar düzenleyeceğiz. Bunun ilk adımı olarak da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) için hazırlanmış hazırlık kitapları ile soru bankası kitapları öğrencilere verilmek üzere dernek yönetiminize teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler için hazırlanan kitaplar dernek yöneticilerine teslim edildi.