Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2015 yılının Adana’ya, Türkiye’ye, Türk-İslam coğrafyasına ve dünyaya barış, mutluluk, refah ve sağlık getirmesini diledi.

2014’nün özellikle bölgede kan, acı ve gözyaşı yılı olarak hatırlanacağını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Yeni yılda Suriye’de, Irak’ta, Türkmeneli’de, Doğu Türkistan’da, acının, gözyaşının, sefaletin dinmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Savaştan kaçan, ailesini, kendi canını korumaya çalışan milyonlarca insan göçebe oldu, mülteci konumuna düştü. Bunlar arasında yüzbinlerce mülteci ülkemize sığındı ve yıllardır ülkelerine dönecekleri günü bekleyerek yaşam mücadelesi veriyor. 2015 yılında, Yüce Allah’ın başta hemşehrilerimize, Türk-İslam coğrafyasında yaşayanlara, insanlığın tamamına, umut ettikleri hayatı ihsan etmesini, hayır getirmesini diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin üzerinden 9 ay geçtiğini ve bir yandan daha etkin hizmet için rehabilite çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da önemli projeleri 2015’in ilk haftalarından itibaren hayata geçirmek için hazırlık yaptıklarını kaydeden Başkan Sözlü, “2015 yılı ve onu izleyen yıllar Adanamız için hizmet yılı olacak. Daha zengin, refah toplumunun bir parçası olmuş, çağdaş şehirciliğin örnekleriyle dolu bir Adana oluşturmak tek gayemiz. Yeni yılın bu amaçlarımıza ulaşma yolunda bir vesile olmasını arzu ediyorum” diye konuştu.