Adana Atlas Engelliler Spor Kulübü sporcuları geçtiğimiz hafta Kırıkkale’de gerçekleştirilen “Bedensel Engelliler İller Arası Türkiye Halter Şampiyonası”nda 3 altın bir gümüş madalya kazandılar.

Atlas Engelliler Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, Kırıkkale’ye 4 sporcu ile gittiklerini, sporcuların tamamının ödül kazandığını, Adana’nın sesini duyurduklarını söyledi.

Kendilerine tesis, malzeme konusunda büyük destek veren, ayrıca tüm spor tesislerinin mimari yapısını engellilere uygun yapan, rampalar koyulmasını sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür eden Eruçar, şöyle devam etti:

“Hedefimiz, tüm engellileri evden çıkartarak spora yönlendirmektir. Spor, engelliler için aynı zamanda rehabilitasyon aracıdır. Destek görürsek farklı branşlarda daha çok engelliye spor yaptıracağız. Bu konuda başta aileler olmak üzere, yerel yöneticiler ile sponsor kuruluşlardan destek bekliyoruz. Kırıkkale’de madalya kazanan sporcularımızı, onları hazırlayan antrenörlerimiz Adil Gül ile Erdal Ekici ile velilere teşekkür ederiz.”

Bu arada, Kırıkkale’de 86 kiloda Fadime Mert, 88 kiloda Hakkı Muratlı, Artı 100 kiloda Tayfur Can Siyahözengi’nin güçlü rakiplerine rağmen birinci gelerek altın madalya kazandıklarını, artı 100 kiloda Metehan Yetiş’in ise ikinci olarak gümüş kazandığını ifade eden Eruçar, takım halinde üçüncü olduklarını da sözlerine ekledi.