Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni (Adana BTÜ) ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ile makamında görüşen Savinykh, üniversite hakkında bilgi alırken, iki ülke üniversiteleri arasında olası işbirlikleri konuşuldu.

Türkiye’deki üniversiteler ile ikili işbirliklerine önem verdiklerini belirten Büyükelçi Andrei Savinykh, Adana BTÜ ile ortak projeler yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Savinykh, “Belarus’ta, mühendislik geleneğinden gelen çok kaliteli üniversiteler var. Adana BTÜ’nün teknik ağırlıklı bir üniversite olması işbirliği konularının gelişmesinde büyük bir etken. Öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri ve ortak diploma programlarına yönelik işbirlikleri geliştirilebilir. Belarus’ta 1000’in üzerinde Türk öğrenci var. Bu sayıyı arttırabiliriz. Üniversiteler arası işbirliğinin gerçekleşmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazırım. Bütün yönleriyle ikili işbirliklerine hazırız. İşbirliği geliştirmek adına Sayın Rekötrümüzü de Belarus’a davet ediyorum. Gösterdiği ilgiden dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Büyükelçi Andrei Savinykh’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, üniversitenin geldiği nokta ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ersoy, “Uluslararasılaşma yolunda yurt dışındaki üniversitelerle temaslarımız devam ediyor. Ortak diploma programlarımıza Belarus’taki üniversiteleri de dahil etmek istiyoruz. Bunun dışında eğitimle ilgili her türlü işbirliğine hazırız. Belarus’taki üniversiteler ile sonuç odaklı ve fayda sağlayacak projeler yapabiliriz. Bu konuda araştırmalarımızı ve çalışmaları hemen başlatıyoruz. Adana BTÜ, ülkemizin dünyaya açılan kapısı olacak. Sayın Büyükelçimize ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.