Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei Savinykh, Adana Sanayi Odası’nı ziyaretinde Türk sanayicilere yatırım çağrısında bulundu, iki ülke arasındaki ticari ve yatırım işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun da katıldığı ziyarette konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Belarus Heyeti’ni ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Büyükelçi Savinkykh’inin ziyaretinin ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Kıvanç, Adana ile Belarus arasında işi heyeti ziyaretleri düzenlenmesinin yararlı olacağını bildirdi.

Belarus Büyükelçisi Andrei Savinykh, Adana’nın, Türkiye’nin güneyinde çok ciddi bir ekonomik merkez olduğunu, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Adana’ya geldiğini bildirdi. Adanalı sanayici ve iş adamlarını Belarus’ta yatırım yapmaya davet eden Büyükelçi Savinykh, ülkesinde yabancı yatırımcılara önemli ayrıcalıklar ve uygun ortam sağlandığını bildirdi.

Yeni yatırımlarda 5 yıl, serbest bölgelerde ise 10 yıl vergi muafiyeti olduğunu, Türk Eximbank’ın da destek verdiğini vurgulayan Büyükelçi Savinkyh, Belarus’un önemli bir pazar konumunda bulunduğunu, aynı zamanda 170 milyonluk Rusya, Kazakistan ve Avrupa Birliği pazarına doğrudan giriş imkanı sunduğunu kaydetti.

Belarus Büyükelçilik Ekonomi Müsteşarı Evgeny Lipen ve Fahri Konsolos Mustafa Bayık’ın katıldığı ziyarette, Adana Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Meclis Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, Ahmet Güldiker, Salih Sütcü ve İsa Tuzcu, Meclis üyesi ve Akdeniz Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz hazır bulundu.