Adana Barosu Yönetimi, Bölge İdare Mahkemelerinin kapanmaması için Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Demokratik Kitle Örgütleri ve Cumhuriyet Halk Partisi’den sonra Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Bağımsızlık ve Demokrasi Partisi’nin İl Başkanlarını da ziyaret etti.

Baro Genel Sekreteri Avukat Merdan Özberk, yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, Bölge İdare Mahkemesi’nin gerekliliği konusunda destek alındığını kaydetti.

Siyasi partilerin il başkanlarının kendilerine yakın ilgi göstermesinden memnun olduklarını ifade eden Özberk, "Bölge İdare Mahkemeleri’nin kapanmasının mantığı yok. Var olanı kapatıp yetki bakımından Konya’ya bağlanmayı anlamakta zorlanıyoruz. Adana’nın yöneticileri, siyasi parti il yöneticilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle bir sinerji oluşturup bu konuyu gündemde tutacağız. Parti yöneticilerimize; bu konuyu sıcak tutup mevcut milletvekillerinin mecliste de dillendirmelerini talep ettik. Bize bu yönde de destek olacaklarını ifade ettikleri için kendilerine ayrıca teşekkürlerimizi sunduk" dedi.

HİZMET BİNASI SORUNU

Özberk, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’na ziyarette, Adana Barosunun Türkiye’nin 6’ncı büyük barosu olduğunu, sürekli büyüyen ve gelişen yapısı nedeniyle meslektaşlarına daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti ve Baro olarak, Büyükşehir Belediye Başkanından yeni yapılmakta olan Adliye Sarayı’na yakın bir alandan 2-3 dönüm yer talebinde bulunduklarını anımsattı.

MHP İl Başkanı da, baronun talebine olumlu yaklaşım gösterdi ve destek sözü verdi.