Adanalı Boşnaklar, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. Yıldönümünde ‘Boşnakların Atatürk Sevgisi’ konulu etkinlikle andılar.

Dernek binasında bir araya gelen Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, üyeleri, Atatürk’ün sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu belirterek, "Muhacirler, kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatırlarıdır diyen Büyük Önder Atatürk’ü anmanın yanında anlamak lazımdır. Bizler O’nu anıyor ve anlıyoruz’’ diye konuştular.

Atatürk, silah arkadaşları ve istiklal mücadelesine katılan tüm şehitlerimize fatihaların okunduğu programda konuşan Dernek Başkanı Ferhat Gezer, "Ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Gezer, O’nun vatanı adına yapmış olduğu hizmetleri gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılmalı ve öğretilmesi gerektiği söyledi. Başkan Gezer, şöyle konuştu:

"Bizler her 10 Kasım’ı ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak görmeliyiz. Böyle bir lidere sahip olmanın ayrıcalığı ve onuru hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. O’nu anlamak, O’nun düşüncelerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz."

Bu arada, söyleşi şeklinde geçen ikinci kısımda Adanalı Boşnaklar, Atatürk’ün ülke için bir çatı teşkil ettiğini belirterek, "Kurtuluş savaşının kahramanı Atatürk’ün sadece tarih sayfalarının derinliklerinde değil milletimizin kalbinin tam ortasında sevgi yumağına sarılı bir halde bulunmaktadır. Atatürk’ün sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider" diye anlattılar.

Etkinliğe, dernek üyelerinin yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz da katıldı.