Adana Büyükşehir Belediyesi Altyapı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki İş Sağlığı Ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Seminer Salonu’nda Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan personele temel ilk yardım eğitimi veriliyor.

İlk yardım eğitimine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tehlike arz edebilecek iş kollarında faaliyet gösteren birimler başta olmak üzere, tüm birimler katılıyor.

Eğitime katılanlara, maket mankenler üzerinde suni teneffüs ve kalp mesajı tekniklerinin nerede ve nasıl yapılacağı konusunda uzman iş sağlığı ve güvenliği ekiplerince uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Seminere katılıp başarı gösteren personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, temel ilk yardım bilgisinin önemine değindi ve “Çağdaş toplumlarda insanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerekir. İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şart. Kamu ve özel kurumlarda mutlaka ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulmalı” dedi.