Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın farklı noktalarında acil ihtiyaç olarak belirlenen 4 köprüden birini tamamladı, diğer 3 köprü de 3 ay içinde hizmete hazır hale gelecek. Hizmete girecek köprü ve temeli atılacak köprülerle ilgili, 8 Ocak 2014 tarihinde tören düzenlenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yöneticilerinden alınan bilgiye göre, D-400 Karayolu’ndan ayrıldıktan sonra Gökçeler Köyü’ne giden yol üzerinde 20 metre uzunluğunda, 8 buçuk metre genişliğinde betonarme köprü inşa edildi. 45 günde yapımı tamamlanan köprü hizmete hazır. Maliyet, 275 bin 281 lira.

Yeni Metal Sanayi Sitesi, Şakirpaşa Caddesi bağlantısı TD-8 Tahliye Kanalı üzerinde 2 adet köprü inşa edilerek, mevcut köprülerin genişletilmesi ile, trafiğin daha düzenli hale gelmesi planlanıyor. 13 metre genişliğinde 22 metre uzunluğundaki mevcut köprünün her iki yanına 16 metre genişliğinde 22 metre uzunluğunda 2 adet köprü yapılarak, toplamda 45 metre genişliğinde, 22 metre uzunluğunda yeni köprü oluşturulacak. İki köprü yapıldıktan sonra bu noktadaki trafik büyük oranda rahatlayacak. Köprü inşaatlarının 18 metre derinlikteki fore kazıkları tamamlandı. İki adet köprü 18 metre derinlikli fore kazık temelli olup, döşemesi prekast betonarme köprü olarak projelendirildi. 90 gün içinde bitirilecek 2 adet köprünün maliyeti; 1 milyon 441 bin 314 lira.

Bir köprü de Yeni Metal Sanayi Sitesi Tekel Caddesi ile 46043 sokak arasında TD 8 Tahliye Kanalı üzerinde yapılacak ve 40 metre genişliğinde, 24 metre uzunluğunda olacak. Köprü temelleri fore kazıklı olup, 70 adet fore kazığın yapımı tamamlandı. Köprü tabliyesi 22 metre genişliğinde, 45 adet prekast krişli ve betonarme olarak projelendirildi. Fore kazık temelleri tamamlanan köprü 90 gün içinde tamamlanacak ve hizmete girecek. Köprünün maliyeti; 1 milyon 680 bin 456 lira.

Tamamlanan köprünün açılışı ve diğer üç köprünün temel atma töreni 8 Ocak 2015 tarihinde saat 10:00’da Yeni Metal Sanayi Sitesi Tekel 188 Sokak ile 46043 Sokak kesişiminde gerçekleştirilecek.

YENİ PROJELER YOLDA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın ihtiyaçlarının hızla belirlendiğini ve öncelikle acil ihtiyaçların karşılandığını, önümüzdeki süreçte yeni projelerle çok daha fazla noktada belediye hizmetlerinin halkla buluşacağını söyledi. Başkan Sözlü, “Metal Sanayi Sitesi içindeki 3 noktada 3 ay içinde hizmete hazır hale gelecek ve Gökçeler Mahallesi’ne giden yol üzerinde yapımı tamamlanan köprülerle, söz konusu noktalardaki trafik akışı hayli rahatlayacak. Bu konuda Adana’nın ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yeni projelerin hazırlanması aşaması hızla devam ediyor. Hemşehrilerimize hizmet konusunda bütün enerjimiz ve olanaklarımızla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.