Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde kesi izi bırakmayan Endoskopik Damar Çıkarma (EVH) uygulanmaya başlandı. Doç. Dr. İsa Coşkun, EVH yönteminin hastanın daha hızlı iyileşmesini sağlayıp, neredeyse hiç yara izi bırakmadığını belirtirken, başarıyla EVH uygulaması yapılan Ersin Erol, ameliyat ekibine teşekkür etti.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji kliniğine dinmeyen kol ve bacak ağrıları nedeniyle başvuran 65 yaşındaki Ersin Erol’a önce Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Binici tarafından anjiyo yapıldı. Erol, anjiyo sonucunda Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne sevk edildi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsa Coşkun tarafından by-pass ameliyatı yapılmasına karar verilen hasta Ersin Erol operasyondan önce çekinceleri olduğunu ifade ederek, “Ailemde kalp hastası ve kalp ameliyatı olan yakınlarımın ameliyat yaralarında ve bacaklarında damarlar alındığını hep görüyordum. Yaralarının iyileşme süreci, merhem sargı bir sürü sıkıntı yaşıyorlardı. Ancak doktorum Doç. Dr. İsa Coşkun bana yeni bir yöntemden bahsetti ve bende bu duruma çok sevindim” dedi.

Hasta Ersin Erol’a EVH yöntemi ile başarılı bir by-pass ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İsa Coşkun bu yöntemin özellikle kesi izi bırakmadığının altını çizerek, “Daha az acı, daha küçük yara izi ve daha hızlı iyileşme imkanı sağlıyor. Bu yöntem özellikle obez ve diyabet hastaları içinde büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Coşkun, EVH yönteminin Türkiye’de çok az sayıdaki kalp merkezinde yapıldığını belirterek, “Bu hizmeti Adana’da vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastalarımız 15-20 günde taburcu olurlarken, bu yöntemle 1 haftada taburcu oluyorlar. Hem hasta hemde hasta yakınları için büyük bir avantaj sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Başarıyla EVH uygulanan Ersin Erol, bu yöntem sayesinde bir haftada taburcu olduğunu söyleyerek, özel ilgileri nedeniyle hastane personeli ve ameliyat ekibine teşekkür etti.