Adana’ya daha iyi katkı koymak ve fikir alış verişinde bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerini ziyaret eden Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ile Genel Sekreter Ekrem Aslan, Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

Yaşadıkları kent Adana’yı geleceğe taşımak, yeni nesillere yaşanabilir, modern bir şehir bırakmak amacı taşıdıklarını ifade ederek getirdiği çiçeği ATB Başkanı Muammer Çalışkan’a veren Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, “Öncelikle sizleri ziyaret ederek yönetiminiz ile tanışmak istedik. Adanamıza neler verebiliriz, fikirlerinizi almaya geldik. Kent Konseyi olarak bizler Adananın dinamiklerinin bir arada olduğu bir birimiz. Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz oldukça donanımlı insanlardan oluşuyor. İşbirliği içerisinde olduğumuz STK, meslek örgütlerinin yanı sıra komşu illerimizin Kent Konseyleri de bulunmaktadır. Adana için oluşturduğumuz projelerimizi tek tek hayata geçirmeye başladık. Göreve yeni gelmiş olmamıza rağmen çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Sizler ile işbirliği içerisinde olmak bizleri mutlu eder” dedi.

“ADANA’NIN YARARINA OLACAK HER İŞ’E DESTEK OLURUZ

Adana Kent Konseyi Başkanlığına yeni seçilen Ahmet Özen ile beraberindeki tecrübeli Genel Sekreter Ekrem Aslan’ın ziyaretinden mutlu olduğunu belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyoruz. Kent Konseyi Adananın bütün dinamiklerinin, paydaşlarının bir arada olduğu bir kurum. Yani Adananın gelişmesine, sosyal hayatına yön verecek bir kurul ama bu kurul’un aldığı kararların gözardı edilmemesi lazım. Şimdiye kadar ki Kent Konseyi kararlarını pek fazla dikkate alınmadığını düşünüyorum. Şehri yönetenler başarıya ulaşmak istiyorlarsa, kenti halkla birlikte yönetmek istiyorlarsa, kent konseyine gereken önemi vermelidirler. Adana’nın yararına olacak işlere elimizde ne geliyorsa her zaman destek olup, birlikte çalışmaya hazırız. Fikirleri önce paylaşıp, birlikte büyütebiliriz” dedi.

Ziyarette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan ve ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı hazır bulundu.