Ceyhan Belediyesi tarafından başlatılan ‘160 Bin Hemşehrimize 160 Bin Fidan’ kampanyası çerçevesinde şehir merkezindeki çalışmaların ardından belde iken yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Doruk’ta fidan dağıtıldı.

Doruk Mahallesi’nde farklı noktalara kurulan stantlarda vatandaşlara fidan dağıtan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “Merkez mahallelerimizdeki çalışmalarımızın ardından merkeze bağlanan ve ormanla kardeş olan Doruk Mahallemizde de fidan dağıtımına başladık. Doruklu hemşehrilerimin, dağıttığımız fidanları sevgilerini de katarak geleceğe en güzel şekilde bırakacaklarına inanıyorum” dedi.

Daha önce Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hatıra ormanı oluşturduklarını hatırlatan Öztürk, "Şimdi de ilçemizde yaşayan her bir vatandaşımıza bir fidan dağıtarak 160 bin hedef sayımıza ulaşmayı planlıyoruz. Ücretsiz olarak dağıttığımız fıstık çamı, harnup, defne, mazı ve yasemin türlerindeki fidanlara sevginizi de katarak geleceğe daha güzel bir çevre bırakacağınıza inanıyorum. Hedefimiz ‘Ceyhan içinde yeşil değil, yeşiller içerisinde daha güzel bir Ceyhan’ sloganını gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Fidan dağıtım stantlarını ziyaret ederek vatandaşa fidan dağıtan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, ağacı ve ormanı korumanın da her vatandaşın görevi olduğunu anımsattı.

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e teşekkür etti.