Türkiye’nin tanınmış çocuk ve gençlik romanları yazarları Ferda İzbudak Akıncı ve Toprak Işık, Özel Adana Başkent Okullarında düzenlenen seminere katılarak 5 ve 6. sınıf öğrencileriyle söyleşti. Yazarlar Akıncı ve Işık, büyük ilgiyle karşılaştıkları seminerde yaşamlarından örnekler verdikleri deneyimlerini küçük okurlarıyla paylaştı.

Konuşmasına, kitap okumanın önemine değinerek başlayan yazar Ferda İzbudak Akıncı, "Böyle okuyan bir okulda olmaktan çok memnunum. Çocuklarla birlikte olmak yeni yazacağım romanlarda bana kaynak sağlıyor. ’Bu çağın çocuğu nasıl olur?’ sorusunu sizlerin enerjisini, sizlerin sorduğunuz sorularınızı alıp romanımdaki karakterlerime yansıtıyorum ve onlar daha gerçekçi oluyorlar" dedi.

Çok uzun zamanlar şiir yazdığını hatırlatan Akıncı, "Sonra bir gün sadece yazarak yaşamak istediğimi anladım. Okumak çok önemlidir. Dışarıda hiç kitap okumayan bir insana sorsanız bile size kitap okumanın ne kadar yararlı olduğunu sayfalarca anlatabilir" diye konuştu.

"ASLINDA MÜHENDİSİM AMA..."

Yazar Toprak Işık ise, üniversiteden elektronik mühendisi olarak mezun olup, bir şirkette mühendis olarak işe başladığını belirterek, "Boş vakitlerimde hep kitap yazdım. Bugün mühendisliği danışman olarak yapıyorum. Sürekli çalışmıyorum. Günümün büyük bir kısmını yazarak geçiriyorum. Türkiye çok kitap okunan bir ülke değildir. Ama benim doğduğum evde gözlerimi açtığımda, ailem hep okuyordu. ‘Demek ki okumaya geldik’ dedim ve hep okumaya başladım. Okumak kendini besleyen bir açlıktır, doydunuz mu daha fazla yemek yemezsiniz ama okudukça daha çok okumak istersiniz” dedi.

Seminerin sonunda, Özel Adana Başkent Okulları öğrencileri yazarları soru yağmuruna tuttu. Yazarlar, öğrencilerin “Bir kitap yazmak ne kadar zamanınızı alıyor” sorusunu, “Ortalama bir yıl” diye yanıtladılar.

Seminerin sorununda öğrenciler yazarlara çiçek takdim ederken, yazarlar Akıncı ve Işık da küçük okurlarının kitaplarını imzaladı.