Adana Valisi Mustafa Büyük, eşi Emine Büyük ile birlikte Huzurevi ve Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, sevgi evlerinde barınan çocuklar ve Huzurevi’ndeki yaşlılar ile tek tek kucaklaştı.

Minikleri bağırlarına basan ve onlarla sohbet eden Vali Büyük ve eşi Emine Büyük çocuklarla oyunlar da oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı Sevgi Evleri ziyaretlerinin ardından Huzurevi’ndeki yaşlı vatandaşlarla buluşan Vali Mustafa Büyük, eşi Emine Büyük ile birlikte huzurevi sakinlerinin taleplerini dinledi ve onlarla sohbet etti. Ziyaretleri sırasında çocuklara, yaşlılara ve yardıma ihtiyaç duyan herkese sahip çıkmanın önemini vurgulayan Vali Mustafa Büyük, sosyal devlet anlayışının; toplumların yaşamsal bir gereksinimi ve ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Vali Büyük, “İnsanı insan yapan en önemli değer, sahiplenmeye, yardımlaşmaya ve dayanışmayla verdiği önemdir” dedi.

Huzurevi ve Sevgi Evleri’ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Adana’da 2014 yılına ait sosyal hizmetler bilançosuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, maddi imkanları yetersiz olan ilkokul öğrencilerine aylık 365 TL, üniversite öğrencilerine ise 658 TL aylık ödeme yapıldığını ayrıca sosyal desteğe ihtiyacı olan 794 çocuğun ailelerine, 2014 yılında 415 bin 955 TL tutarında nakdi yardım yapıldığını söyledi. Vali Büyük rakamsal açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“ENGELLİ EVDE BAKIM HİZMETİNE 134 MİLYON TL”

“Sosyal destek programları kapsamında, ihtiyaç sahibi tüm engelli ailesi ve engelli evde bakım hizmeti için 2014 yılında 16 bin 387 kişiye aylık 770 TL ödendi. Engelli ailesi ve engelli evde bakım hizmeti için 2014 yılında toplam 134 milyon 095 bin TL tutarında ödeme yapıldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce 23 bin 526 kişiye, “Engelli Kimlik Kartı” verildi. Özel Bakım Merkezlerinden, 2014 yılında faydalanan kişi sayısının 209 olup, özel bakım merkezlerinde kalan engelli ve ekonomik açıdan yoksun olan kişiler için bakım merkezlerine her ay yaklaşık 220 bin TL tutarında ödeme yapıldı. 2014 yılında yapılan sosyal hizmet çalışmaları kapsamında 54 aileye, 56 çocuğumuz evlatlık olarak verilmiş olup, 100 çocuğumuz da 80 koruyucu ailenin himayesine teslim edildi” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZLERİN DE SEVİNÇ KAYNAĞI”

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusuna büyük önem verdiklerini ve bu doğrultudaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Vali Mustafa Büyük, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Sosyal devlet olmak demek, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarına sahip çıkan, onların dertlerine deva olan devlet demektir. Bizler de hükümetimizin bu yöndeki destekleri doğrultusunda, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümlenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Adana ilimizde ayni ve nakdi yardım yaptığımız ailelerin mutluluğu, bizlerin de en büyük sevinç ve mutluluk kaynağımızı oluşturmaktadır. Sosyal destek programlarına verdiğimiz önem doğrultusunda ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın daima yanlarında ve destekçileri olacağız.”