Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle, ilkokul öğrencilerine çevre bilinci edindirme çalışması gerçekleştiriliyor.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Çevre Ekonomisi ve Mali Politikalar dersi proje ödevi çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucu, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 3-N sınıfı öğrencileri ile bir araya gelindi.

İlkokul öğrencilerine ambalaj atıklarını ve çevreyi tanıtıp, ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında bilinçlendirme sağlanmasının amaçlandığı proje kapsamında, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencileri, sunumun ardından çocuklarla birlikte çevre ve sağlık bilincini vurgulamak için birlikte süt içip, boşalan ambalajları geri dönüşüm kutusuna attılar.

Öğrenciler sonrasında ambalajlara uygulanan işlemleri görmek için Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisini gezerek, işlemler ve geri dönüşüm süreci hakkında detaylı bilgi aldılar.