Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü yeni eğitim öğretim yılına hazır.

Ziraat, Fen ve Mühendislik alanlarında lisansüstü eğitim ve öğretim yaptırmak amacıyla 1982 yılında eğitim-öğretime başlayan Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Müdürü Prof.Dr. Mustafa Gök, şu an Fen Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Ziraat ve Su Ürünleri fakülteleri 34 anabilim dalıyla eğitim-öğretime devam ettiklerini söyledi.

Gök, Çukurova Üniversitesi lisansüstü enstitülerinin, yüksek lisans ve doktora eğitimine yönelik olarak Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere üç ayrı enstitü şeklinde kurulduğunu hatırlatarak, tüm çalışma alanlarını kapsayacak şekilde lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

62 PROGRAM VE 370 ÖĞRETİM ÜYESİ VAR

Sayılarla Fen Bilimleri Enstitüsü’nü anlatan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mustafa Gök toplam öğretim üyesi sayılarının 370 olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Fen Bilimleri Enstitümüzde Fen-Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Su Ürünleri ve Ziraat Fakülteleri alanlarına yönelik olarak 30’u doğrudan Fakültelerimizdeki bölümlerle ilgili, 4’ü birden çok bölümün işbirliği ile kurulmuş disiplinler arası nitelikte, 34 Anabilim Dalı mevcuttur. Bu Anabilim Dallarının hepsinde Yüksek Lisans eğitimi, 28’inde de Doktora eğitimi yapılmaktadır. Dolayısıyla Enstitümüzde 62 programda Lisansüstü düzeyde Eğitim-Öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Bu programlardaki toplam öğretim üyesi sayımız 370’tir.”

2 BİN 493 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR

Yeni kurulan bölge üniversitelerindeki bazı programların gelişmesine yardımcı olmak amacıyla Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde 3, Mersin Üniversitesi’nde 1 ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde 1 olmak üzere toplam 5 Anabilim Dalı ile de “Ortak Lisansüstü Program”ları açtıklarını belirten Prof. Dr. Gök, enstitülerinde halen bin 596’sı yüksek lisans, 897’si doktora öğrencisi olmak üzere 2 bin 493 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

"BİN 515 DOKTORA MEZUNU VERDİK”

Prof. Dr. Gök ayrıca bu öğrencilerden 120’sinin yabancı (İran, Suriye, KKTC, Afganistan, Somali, Irak, Tunus, Cezayir, Çin, Endonezya, Gana, Nijer, Sudan, Yemen, ABD, Bengladeş, Burundi, Filistin, Kosova, Mısır, Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Tanzanya, Ürdün, Zimbabve) öğrenci statüsünde ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim amacıyla Çukurova Üniversitesi’ni tercih ettiğini belirterek, “Enstitümüz, kurulduğu 1982 yılından bugüne kadar, Haziran 2014 döneminde 171’i Yüksek Lisans, 72’si Doktora olmak üzere, toplam 6 bin 884 yüksek lisans, bin 515 doktora mezunu vermiştir” dedi.