Koordinatörlüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış ilişkiler Birimi tarafından yürütülen “Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu” ilk toplantısını yaptı.

ÇÜ Kayıkhanesindeki toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, oluşumun ortakları olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda çalışmalarla ilgili bilgi veren ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Erasmus Staj Hareketliliği Danışmanı Uzman Aysun Özyol, bu projenin Türkiye genelinde Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş 12 konsorsiyumdan biri olduğunu söyledi. Özyol, Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu’nun aynı zamanda Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek ilk staj konsorsiyumu olma özelliği taşıdığını bildirdi.

HEDEF 85-90 KİŞİNİN DEĞİŞİM PROGRAMINDAN YARARLANMASINI SAĞLAMAK

Ulusal Ajans tarafından sağlanan hibeyle öğrencilere AB ülkelerinde staj olanağı sağlanacağını belirten Özyol, “Konsorsiyumda kullanılacak toplam 118 bin 168 Avro hibe miktarı ile tahminen 85-90 kişinin değişim yapılmasının hedefliyoruz” dedi.

Konsorsiyumun amacının, ortaklar aracılığıyla kurulacak bağlantılarla öğrencilere daha kaliteli staj olanakları sunabilmek olduğunu söyleyen Aysun Özyol, “Bölgenin ihtiyacı olan iş gücünün yetiştirilmesi için gönderilecek öğrencilerin, bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatını yakalamasının yanı sıra uluslararası anlamda iş deneyimi elde edecek olmasını da çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.