Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve ekibi ile üyeleri Adana’ya katkıları nedeniyle kutlayarak, “Çukurova GİAD’ı dernek statüsünün ötesine geçirmiş, önemli bir platform oluşturmuşsunuz. Şehirle bütünleşerek, şehrin, benim de çok önemsediğim algısını değiştirmeye yönelik güzel işler yapılıyor” dedi.

Derneğin geleneksel etkinliklerinden biri olan, üyelerin ayda en az bir kez bir araya gelmelerini amaçlayan Salı Buluşmaları, üyelerin yoğun katılımıyla Seyhan Otel’de yapıldı. Adana Valisi Mustafa Büyük’ün konuk olduğu yemeğe, derneğin 7. Dönem başkanlığını yapan Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, 5 ve 6. dönem başkanı Selçuk Tanrısever de katıldı. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 11 Aralık’ta Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) düzenlediği TÜGİK İş Zirvesi-2014’te geniş bir katılımla Adana’ya temsil edeceklerini söyledi.

TÜGİK İş Zirvesi’nin akabinde, Adana’nın rekabetçiliği ile ilgili Çukurova GİAD olarak hazırlattıkları. Türkiye’nin en önemli 3 ekonomistinin çalıştığı Adana raporunun lansmanını gerçekleştireceklerini bildiren Sakarya, raporun, “Adana’nın rekabetçilik endeksindeki yerini ve nedenini, Adana hangi aksiyonları yapar, hangi yönlerini geliştirirse, ne yatırım yaparsa daha iyi bir yere gider?” gibi kentin ekonomisine ve geleceğine dair önemli bilgiler içerdiğini söyledi.

CLİNTON’IN DANIŞMANI VE BAKANLAR ADANA’DA

Yeni yıldaki ilk etkinliklerinin 19 Ocak 2015 tarihinde 4.’sünü gerçekleştirecekleri Çukurova Summit olacağını hatırlatan Başkan Sakarya, “Çukurova GİAD’ın öncülüğünde uluslararası olmasını ve her sene devam etmesini istediğimiz Çukurova zirvemize eski ABD aşkanı Bill Clinton’un Ekonomi Başdanışmanı, dünyanın bir numaralı ekonomisti Nobel Ödüllü ekonomist Joseph Stiglitzbaş misafir olarak katılacak. Bizim ev sahipliğimizin haricinde çok önemli bir isim, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik bizimle beraber olacak, programda Adana adına ev sahipliği yapacak. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz beyde programımızda bizimle beraber olacak” dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı, Başbakanlık Yatırım Destekleme Ajansı’nın Başkanı, EPDK Başkanı, Abdullah Kiğılı, Ali Ağaoğlu, Abdullah Kavukçu başta olmak üzere ünlü işadamları, CEO’ların, ekonomistlerin de katılacağını bildiren Sakarya, gün boyu sürecek Çukurova Summit’in moderatörlüğünü Türkiye’nin önemli ekonomistlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin ile Vahap Munyar’ın yapacağını açıkladı. Sakarya, önemli firmaların bu programın hakkını devralmak istediğini de bildirip, “Biz kimseye devretmek istemiyoruz. Biz Adana’nın organizasyonu olsun istiyoruz” diye konuştu.

VALİ BÜYÜK; GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

Çukurova GİAD’ın Adana’ya geldikten sonra gördüğü en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu bildiren Adana Valisi Mustafa Büyük de, Başkan Sakarya ve ekibi ile dernek üyelerini kutladı. Çok farklı şeyler yapılırken, Adana’yla ilgili olumlu algının da sağlandığını ifade eden Vali Büyük, şunları söyledi:

“Şimdiye kadar herkesin yaptığından çok farklı şeyler yapıyorsunuz. Mükemmel bir iş çıkıyor. Şimdiye kadar yapılanlarla artık bu derneği, dernek statüsünün ötesine geçirmiş ve önemli bir platform oluşturmuş. Herkes şehirle bütünleşerek, şehrin benim de çok önemsediğim algısını değiştirmeye yönelik güzel işler yapılıyor. Tek tek birçok şeyi yapabilirsiniz ama şehrin algısı her şeyin üstündedir. Çünkü o algıdaki olumsuzluklar genel manada sizin kontrolünüzün hep dışında kalır. Halbuki algıyı düzeltebilirsek ardından ilgi, itibar her şey gelecektir. Ülkelerin nasıl algısı çok önemli ve geleceklerini belirliyorsa şehirlerin algısı da önemlidir. Bu alanda yapılan işleri önemsediğimizi ve sizlerle beraber olduğumuzu belirtmek istiyorum. Zaman zaman yaptığınız çalışmalarda o işin mutfağında da, hazırlığında da bulunup, hep beraber ortaya koymanın zevkini, mutluluğunu da yaşamak isterim. Başkanımız çok güzel müjdeler verdi. Şimdiye kadar bu güzel işleri yapan ekibin bundan sonraki güzel işlerinde de yanında olacağımı belirtiyorum.”

Çukurova GİAD’ın ilkini 2012’de gerçekleştirdiği Çukurova SUMMIT’in ilk konuğu ‘kriz kahini’ olarak da bilinen, dünyanın 2 önemli ekonomistinden biri olan Nouriel Roubini olmuştu. 2013’te Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder konuk olurken, 2014’teki zirveye de Londra’nın ilk Mayor’u, İngiltere siyasetinin önemli ismi, efsane belediye başkanı Ken Livingstone ile Toronto’nun 62 ve 63’üncü Mayor’u, vizyoner belediye başkanı David Miller katılmıştı.