Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Grundtvig Merkezi Projesi olan “E-Folio” isimli projenin birinci yılını başarıyla tamamladı.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen, koordinatörlüğünü Litvanyan’nın yaptığı Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olarak katıldığı projede İngiltere, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Slovakya birlikte çalışmaktadırlar. Proje Ocak 2013’de başlamış olup, Aralık 2015’de sonlandırılacaktır.

Avrupa’da işsiz gençlik sayısının dikkate alınacak kadar artması dikkate alınarak “Euro-folio” projesi 14-25 yaş arası herhangi bir iş eğitimi almayan ve okulu erken terk eden işsiz gençlere yönelik gençlik çalışanları ve KOBİ’ler ile işbirliği içerisinde faaliyetler gerçekleştirerek bu genlerin iş dünyasına yeniden girmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Projenin birinci yılında işverenlerin işe alırken gençlerden talep ettikleri yetenek ve becerileri öğrenebilmek için her ülkeden 100 toplam 700 işverene bir anket uygulandı. Bunun sonunda ortaya çıkacak taleplerin gençlerin ne kadar farkında olduğunu ölçmek için 20 genç ve gençlik çalışanına test uygulanacaktır. Bu testler sonucunda gençlik çalışanları ve öğretmenlerine yönelik bir çalışma kitabı ve on-line bir bilgilendirme portalı oluşturulacaktır.

Ayrıca projenin en önemli ürünü olan Co-PAC sertifikası ile herhangi bir şekilde bu yetenek ve becerileri edinen gençlerin belgelendirmesi sağlanacaktır. Bu belgenin tanınması için Youthpass ile işbirliği içerisinde çalışılmaktadır.

Bir sonraki uluslar arası toplantı Yunanistan’da gerçekleştirilip testlerin sonucu karşılaştırılacak.