Çukurova Press gazetesinin kuruluş yıldönümü 2. yılı düzenlenen geceyle kutlandı.

Vali Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Adana Demirspor Sportif Direktörü Samet Aybaba ve yüzlerce davetlinin katılımıyla Sular VİP’te gerçekleşen gece, slayt gösterisiyle başladı.

Çukurova Press gazetesi ve ekibinin tanıtım slaytının ardından yaş günü pastası kesildi. Gazetenin yaş günü pastasını Vali Büyük, Başsavcı Ali Yeldan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ile Çukurova Press Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ile imtiyaz sahibi Gülçin Kanber birlikte kesti.

Gecenin açış konuşmasını yapan Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Yönetmeni Murat Yıldız, "Aramızda birbirinden değerli dostlar var. Okurlarımız, kent yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler var. Aslında burada Adana var. Aramızda aydınlık yürekler var. Bizi bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Gazetemiz adına, gazetecilik adına, bu kent, bu ülke adına aslında konuşulacak o kadar çok şey var ki Biz Adana’nın özgür sesiyiz. Biz onurlu bir gazetecilik örneği sergiliyoruz. Biz, tarafsız değiliz. Biz tarafız. İyinin, güzelin, doğrunun tarafıyız. Onurun ve erdemin tarafıyız. Ezilenlerin tarafıyız. En yüce değer olan emekten yana tarafız. Halka yalan söylemek bizim vicdanımıza göre suçtur. Tıpkı Nazım ustanın ,’annelerin ninnilerinden, spikerin okuduğu habere kadar, yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı.’ Biz halka yalan söylemedik. Biz özgür basından yana tarafız. Bizi bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize, tüm Çukurova Press dostlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, özgür basının susturulmadığı bir ülke özlemiyle tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkılar ve türküler eşliğinde devam eden gece plaket töreniyle sona erdi.