Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projeye aykırı olduğu tespit edilen 18 inşaatın mühürlendiğini açıkladı. Halk Günü’nde müteahhitlere bir kez daha seslenen Çetin, “Babamın çocuğu da olsa projeye aykırı bina yapanı kesinlikle affetmem” diye konuştu.

1 SANTİM BİLE AYKIRILIK OLMAMALI

Düzenlediği son Halk Günü’ne imar konusundaki müjdeyi anlatarak başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova’nın kuzey batısında yeşil alanları, sosyal donatıları çok olan 1,2 yoğunluklu yepyeni bir kent parçası yapılacağını anlattı. Esentepe ve Şambayadı’ndan başlayarak oluşacak yeni kent adasında düşük yoğunluk olacağına işaret eden Çetin, bir soru üzerine “Bazı müteahhitler bize kızabilirler ve diyebilirler ki ‘3-5 metreden ne çıkar ki!’ Ben müteahhit olsam 1 santim bile aykırılık olmazdı; ne iş yaparsam yapayım düzgün ve hukuka uygun olurdu" dedi.

O MÜHÜRLER KESİNLİKLE SÖKÜLMEZ

Daha önce de birkaç kez “Hormonlu bina yapmayın; projeye aykırı hareket etmeyin” diye uyarıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Soner Çetin, Nazmi Tuncel adlı bir yurttaşın Belediye Evleri’ndeki olası kentsel dönüşüme yönelik sorusuna şu karşılığı verdi:

’’Çukurova ilçemizin değişik yerlerinde 18 bina mühürlenmiştir. Bu binalar projeye uygun hale getirilmediği takdirde o mühürler kesinlikle sökülmez. Bir kez daha buradan net biçimde ifade ediyorum; Babamın çocuğu da olsa hormonlu bina yapanı kesinlikle affetmem. Boşuna masraf etmeyin, her şeyi hukuka ve projeye uygun hale getirin.’’

"BELEDİYE EVLERİ’NDEKİ AVUKATINIZIM"

Zeynep Horozoğlu adlı vatandaşın “Belediye Evleri’ndeki yoğunluk ne olacak?” biçimindeki sorusu üzerine henüz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıkmadığı için kesin değerlendirmeler yapamayacağını yineleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin şunları söyledi:

’’Onay geldikten sonra tahminen mayıs-haziran gibi yıkımlara başlarız. Şurası kesin ki kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak, ek para ödemeyeceksiniz, altyapısı mükemmel yepyeni bir kent inşa edeceğiz. Ve ben sizin aidat bile ödememeniz için çalışma yapıyorum. Ben sizin Belediye Evleri’ndeki avukatınızım.’’