Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, “Ülkesini, vatanını, bayrağını seven sporcu yetiştirmeliyiz” dedi.

Hadi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılı anısına Asım Savaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen, “Cumhuriyet Kupası Güreş Müsabakası”nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sporculara yönelik yaptığı konuşmada, tüm gençlere Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyet’i nasıl kurduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün her alanda olduğu gibi sporun gelişmesi için de önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Hadi, “Günümüzde gençler eski dönemlere oranla çok şanslı. Çünkü, çağdaş tesis ve malzemelerin yanı sıra bilimsel antrenmanlarla müsabakaya hazırlanıyorlar. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, sporcular zeki, çevik, ancak ahlaklı olmalıdırlar. Bu nedenle, aileler, öğretmen ve antrenörler ülkesini, vatanını ve bayrağını seven sporcu nesiller yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

Güreş müsabakalarına Adana Gençlik Spor, Mersin Ormanspor, Osmaniyespor, Tufanbeyli, Mersin Gençlikspor, Malatya Darende Belediyespor, Tarsus Belediyespor, Yüreğir Belediyespor, Karaisalı Belediyespor, Kozan Belediyespor, Varsaklar Spor Kulübü’nden toplam 201 sporcu katıldı.

Yıldızlarda takım halinde Adana Güreş Eğitim, Mersin Güreş Eğitim ve Yüreğir Belediyespor, Gençlerde ise Mersin Güreş Eğitim, Varsaklar Spor, Adana Güreş Eğitim Merkezi kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Gençlik ve Spor Sarıçam Şube Müdürü Murat Adıgüzel, Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce, Asım Savaş Spor Salonu Amiri Miktat Birer ile hakemler verdiler.

MASA TENİSİNE 51 SPORCU KATILDI

Cumhuriyet Kupası etkinliği kapsamında gerçekleştirilen Masa Tenisi turnuvasına 51 bayan ve erkek sporcu katıldı.

5 Ocak Fatih Terim Stadı tribün altında bulunan Masa Tenisi Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını hakemlerden Ali Türemiş ile Ertuğrul Şimşek verdiler.

Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle:

Bayanlar: İkra Kara, Pelin Dinçer, Gizem Şeftali, Melis Dinçer

Yıldız Erkekler: Batuhan Barut, Ömer Özen, Mustafa Akdemir, Saim Utku Koca

Büyük Erkekler: Batuhan Barut, Hıdır Ay, Salih Bilgin, Deniz Kaşık

Rıza Salih saray Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Yüzme müsabakasına 9 kulüpten 120 bayan ve erkek sporcu katıldı.

Müsabakalar öncesinde tüm hakem ve sporculara bayrak dağıtıldı ve hep birlikte 10. Yıl Marşı okundu.

Yarışmalara katılan tüm sporculara madalya verildi.