Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) kampüsü için 1 milyon 431 bin 812 metrekarelik arazi tahsis edildi.

2 yıl önce kurulan ve bugün 400 öğrencisiyle kentin farklı bölgelerindeki binalarda eğitim veren Adana BTÜ, kampüse kavuşuyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile arazi takası yapan Adana BTÜ’ye, Hazine Bakanlığı tarafından ÇÜ’nün Sarıçam’da bulunan arazisinden 1 milyon 431 bin 812 metrekare tahsis edildi.

Vali Mustafa Büyük tarafından düzenlenen basın toplantısında, bu arazinin yanına ek olarak 40 bin metrekarelik alana da yurt yapılacağı kaydedildi. Vali Büyük, “Hemen önümüzdeki süreçte kampüs inşaatları başlayacak ve böylelikle yeni bir canlılığı, hareketliliği o bölgede de yaşamış olacağız” dedi.

“ADANA’YA HAYIRLI OLSUN”

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy da 2 yıl boyunca Ankara ve Adana’da bürokratik işlemleri bizzat kendisinin takip ettiğini ve süreci bu noktaya getirdiğini vurguladı. Süreç boyunca hükümetin ve devletin katkılarda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ersoy, Prof. Dr. Mustafa Kibar’a da ayrıca teşekkür ederek, “Omuz omuza, el ele vererek güzel bir kooperatifleşme ve işbirliği içerisinde bunu gerçekleştirdik. Adanamız’a, milletimize inşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

“OMUZ OMUZA VERDİK”

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Adana’da kurulan 2. devlet üniversitesinin yaşattığı mutluluğu dile getirerek, “Malum, arazi problemi vardı. Kampüs yerinin tespiti konusunda epey uzun bir süreç yaşandı. Gerçekten bunun çözümü için de Prof. Dr. Adem Ersoy hocamla birlikte omuz omuza vererek uygun bir çözümün bulunması için gayret sarf ettik. Geldiğimiz nokta hakikaten Adanamız için, bölgemiz için çok önemli bir nokta. İkinci üniversitenin kampüs alanımızda uygun bir alanda kuruluyor olmasını sağlamaktan gerçekten büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.