Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenecek ders takviye kurslarının seçmeleri sonuçlandı. Yapılan sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı.

Şu anda faaliyette olan 11 Kültür Evinde yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan öğrencilerden 11 adet 8.sınıf öğrencisine 11 adet notebook, 11 adet 6. sınıf ve 7. sınıf öğrencilerine birer tablet dağıtıldı. Başkan Çelikcan, "Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlamaktır" dedi.

Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Başkan Çelikcan’ın yanı sıra Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İlçe Emniyet Müdürü K. Yücel Gül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Tatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri ve aileler katıldılar.

KÜLTÜR EVLERİMİZ EĞİTİM YUVASI OLDU

Önümüzdeki yıl dershanelerin kapatılmasıyla Kültür Evleri’nin öneminin daha da artacağını belirten Başkan Çelikcan, "En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Geçen yıl düzenlediğimiz kurslarda öğrencilerimiz çok başarılı olmuş ve bir çoğu güzel okullara yerleşmişlerdi. Düzenlediğimiz bu kurslarla öğrencimizin hayatını değiştirebilir, onların hayata atılmasına, vatanına milletine ve ailesine faydalı birer birey oyarak yetişmesine vesile olursak kendimizi başarılı sayarız. Bizim gayemiz yeni yetişen genç neslin daha eğitimli ve bilgi birikimi daha yüksek gençlerden oluşmasıdır. Çünkü her şeyin başı eğitimdir. Tüm çalışmalarımız bu yöndedir" dedi.

Kültür Evlerinde düzenlenen kursların ücretsiz olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Kurslara katılan öğrenci sayımız her yıl artarak devam ediyor. Kurslarımıza devam eden bütün öğrencilerimize eğitim seti veriyoruz. Bunun yanı sıra Kültür Evlerimiz her zaman öğrencilerimizin emrindedir. Buralarda yürütülen bütün etkinliklerden faydalanmaktadırlar. Bu yönüyle, hizmete açtığımız kültür evlerimiz eğitim yuvasıdır" şeklinde konuştu.