Dr. Dilek Şire Eren, enzim peeling metodunun her mevsimde tüm cilt tiplerine uygulanabilmesi sayesinde, güneş lekelerinden yaz sonunu beklemeden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Adana Estelite Güzellik ve Estetik Merkezi Kurucu Ortaklarından Dr. Dilek Şire Eren, güneş lekelerine, beyaz tenli, kolay kızaran cilt tiplerinde daha çok rastlandığını, esmer tenli kişilerde ise güneşte aşırı kalma, ani yanma, soyulma ve kızarmaların tekrarı durumunda yıllar içinde görülebildiğini söyledi. Dr. Dilek Şire Eren, yan etkisi bulunmayan çağdaş tedavi yöntemleriyle kişinin bu sıkıntılarına son verdiklerini kaydetti.

Yıldızların güzellik sırrı

3 boyutlu fotoğraflama ile birlikte analiz yaparak kişiye özel program hazırlayıp, leke tedavisi ve cilt yenileme işlemlerini yaptıklarını vurgulayan Dr. Dilek Şire Eren, şunları söyledi:

“Hollywood yıldızlarının bakımı olarak da bilinen "enzim peeling" ile her mevsimde, tüm cilt tiplerine uygulanan bu metod kişiyi günlük yaşamından uzak tutmayan konforlu bir uygulama. Bilinen kimyasal peelingler cildin üst tabakasını soyarak etki eder ve hassasiyeti arttırır. ’Enzim peeling’ ise lekeye neden olan tirozinaz enzimini baskılayan arbutin içeriğiyle melanin oluşumunu azaltır, rengi açar. Aynı zamanda antiaging özelliğiyle cilde parlaklık kazandırır."

"Hiçbir yan etkisi yok"

Güneş lekelerinden kurtulma yöntemlerini başarıyla uyguladıklarını dile getiren Dr. Dilek Eren, "Diğer tedavi yöntemlerinden Karbon Peeling (Q-switch lazer)" tedavisinin ise hiçbir yan etkisinin olmadığını anlattı. Eren, “Karbon peeling uygulaması, lekeleri silerken, gözenekleri de sıkıştırıyor. Cildin alt tabakasına kısa sürede kontrollü yüksek ısı vererek kenetlenmiş leke pigmentlerini parçalayarak, vücuttan atılabilir hale getiriyor” dedi. Eren, "karbonpeeling"in 7-15 gün aralıklarla, 20’şer dakikalık 6-10 seans halinde önerildiğini ifade etti.

Cilt yenilemede somon

Somon DNA’sının insan DNA’sına çok yakın olduğunu kaydeden Eren, “Leke savaşçısı yöntemlerden bir diğeri olan "somon DNA-vitamin enjeksiyonu" vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve homeopatik ilaçların birleşimiyle elde edilen karışımı, cilde enjekte ediliyor. Deri altına enjekte edilmesiyle, ciltteki kan akışı ve metabolik faaliyetler hızlanıyor böylece cilt yenileniyor” diye konuştu.

"Tek seansta lekelerden kurutulun"

Uygulanan tüm bu yöntemlerin dışında tek seans uygulama yapılan başka metoda değinen Dilek Eren, şöyle devam etti:

"Tek seansta lekelere son vermek için uygulanan yöntem de "cosmelan-dermamelan" kitidir. Bu kit, kişinin cilt yapısına göre seçilir. Eksiksiz uygulandığında 1-4 hafta içinde yüzde 90-95 oranında parlak, tazelenmiş ve tüm lekelerden arınmış bir cilde kavuşmak mümkün. Zaman problemi yaşayan hanımlar için etkili bir metod."

Eren, yaz aylarında güneşin en yoğun olduğu saatler arasında dışarıya çıkmak zorunda kalanlara ise şapka, güneş gözlüğü ve en az 30 faktörlü güneş koruma kremini yanlarından ayırmamaları tavsiyesinde bulundu.