Adana Tabip Odasının geleneksel olarak düzenlediği "Bereketli Topraklar Barışı Arıyor" panelinin üçüncüsü 8 Kasım Cumartesi günü Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Moderatörlüğünü Adana Tabip Odası Eski Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten’in yapacağı panele bu yıl CHP Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Edipoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Gazeteci-Yazar Mustafa Yalçıner katılacak.

Bölgede ve ülkede savaşların bitip, barış gelinceye kadar paneller dizisini devam ettireceklerini bildiren Dr. Ali İhsan Ökten, “Geçen yıllarda yaptığımız panellere katılımın ve ilginin çok iyi düzeyde olduğu için bu yıl ‘Bereketli Topraklar Barışı Arıyor’ panelinin üçüncüsünü düzenliyoruz” dedi.

Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözcüğünün günümüzde tam tersi bir süreç yaşandığını belirten Dr. Ökten, gerçekte yeraltı, yerüstü ve jeopolitik olarak tam bir bereketli topraklar olan ülkemiz ve Ortadoğu coğrafyasının her geçen gün savaşların ve ölümlerin gölgesi altında yaşadıklarını, insanoğlunun en kutsal hakkı olan yaşam hakkının bu bölgede çok zor olduğunu belirtti.

Adana Tabip Odası olarak bu yıl panelistleri sorunları ve savaşın izlerini en yoğun yaşayan Hatay, Diyarbakır ve İstanbul’dan davet ettiklerini, panelistleri özellikle milletvekili ve gazeteci-yazar olarak belirlediklerini ve yerellerde tartışılacak olan bu konuların Türkiye Büyük Millet Meclisinde de tartışılarak barışa katkı sunmak istediklerini açıkladı. Dr. Ökten, 8 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 14.30’da Çukurova Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek panele tüm Adanalıları beklediklerini belirtti.