Adana Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Halil Akdoğan ile üyeleri Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek hem sağlık sorunlarıyla ilgilendi hem de gıda dışı ihtiyaç malzemesi verdiler.

Eczacı teknisyenleri yanlarında getirdikleri malzemeleri yaşlıların hizmetinde kullanılmak üzere Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Gülnur Özdemir’e teslim etmelerinin ardından Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı’ya çiçek veren Adana Eczane Teknisyenleri Derneği Başkan Halil Akdoğan, konuşma yapacağı anda duygu yoğunluğu yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Akdoğan, “Genç, yaşlı hepimiz bir aileyiz. Eczanelerimizden ilaç almaya gelen hastalarımızın geneli yaşlı insanlardır. Çektikleri sıkıntıları yakından biliyoruz. Her insan gibi bizlerinde geleceği olan yaşlılık hepimize ayrı bir anlam ifade ediyor. Yaşlı insanlar; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürel değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşama dair bilgilerinden, tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza hepimizin minnet borcu vardır. Bir nebze de olsa destek olabilmek ve dualarını alabilmek için buradayız. Yaşlı insanlarımızın toplumla bütünleşmesi, daha aktif olmaları ve en önemlisi yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizleri bu günlere taşıyan ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak en önemli görevlerimiz arasındadır. Buradan insanlara seslenmek istiyorum. Lütfen herkes anne babalarına sahip çıksın. Bu hem kutsal, hem de erdemli bir vazifedir. Büyüklerimizle iletişimimizi asla koparmayalım. Sadece Bayramlarda değil mümkün olduğu kadar sık görüşerek destek olalım. Büyüklerimizin bizlerden beklediği sadece sevgi’dir bunu onlardan esirgemeyelim” diye konuştu.

ZİYARETE GELENLER İÇ HUZUR BULUYOR

Verdikleri destekten dolayı dernek yönetimi ve üyelerine minnettar olduğunu belirten Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, “Huzurevinde ihtiyaç duyduğumuz, tekerlekli sandalye, havalı yatak, idrar sondajı, pansuman malzemeleri gibi birçok tıbbi malzemeyi fazlasıyla getirdiniz. Hassasiyetinize, duyarlılığınıza şahsım ve yaşlılarımız adına çok çok teşekkür ediyorum. Sizin bu davranışınız duyarlı vatandaşlarımıza örnek olacağını düşünüyorum. Çeşitli STK ve meslek kuruluşları bunu yapabilirler. Vatandaşlarımız da çocuklarıyla birlikte yaşlıları ziyaret edip, hatırlarını sorabilirler. Küçük ziyaretler bile yaşlılarımızı çok mutlu ediyor. Ziyaret edenlerde iç huzur duyarak buradan ayrılıyor” dedi.

Huzurevinde 267 sakin bulunduğunu ifade eden Nurdan Avcı, Huzurevi kapasitesinin üzerinde hizmet verdiğini, yaklaşık 210 kişinin sıra beklediğini, bakanlığın 150 kişilik ek bir bina yapma projesi olduğu bilgisini verdi.

Adana Eczane Teknisyenleri Derneği Başkan ve üyeleri, huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek ilgilenerek çiçek ve getirdikleri malzemelerin bir kısmını verdi.

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz’ın Eczane Teknisyenleri Derneği yönetici ve üyeleri ile tanışarak güzel davranışları için teşekkür belgesi verdiği öğrenildi.