Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, esnaf gezisinde “Size çok rahat ulaşabiliyoruz ama çalışacak eleman bulamıyoruz” diyerek yakınan iş yeri sahiplerinin şikayetleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Turgut Özal Bulvarı ve Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki işyeri sahipleriyle bir pastanede buluşan Çetin, “7/24 çalışıyoruz, halkla, sivil toplum örgütleriyle, esnafla ve muhtarlarla iç içeyiz” dedi.

Simay Uğur adlı esnaf, “Size çok rahat ulaşabiliyor ve düşüncelerimizi paylaşabiliyoruz. Yanımızda olduğunuzu da biliyoruz” dedikten sonra “Uğur Mumcu Caddesi’ni tıpkı Seyhan’daki Ziyapaşa Bulvarı gibi güzelleştiremez miyiz?” diye sordu. Ana cadde olduğu için müdahale yetkisinin Büyükşehir’de olduğunu belirten Başkan Çetin, “Biz gerekli görüşmeleri yaparız; sizler de kendi aranızda düşünüp projelendirin, biz de çalışalım ve Uğur Mumcu Caddesi’ni adına uygun şekilde güzelleştirelim” dedi.

Esnafla sohbet sırasında söz alan Güzelyalı Çayevi’nin sahibi Mehmet Büyükkılıç, Başkan Soner Çetin’e işçi bulamamaktan yakındı. “Başkanım bu sokağın daha önemli sorunları var” diyerek söze giren Büyükkılıç, “Garson, ocakçı, anahtarcı, elektrikçi, kuaförde çalışacak manikürcü, aşçı, satış elemanı, kasiyer aklınıza ne gelirse, eleman bulamıyoruz, buluyoruz, 3 gün sonra vazgeçiyor. Bize gerçekten çalışacak eleman lazım, lütfen yardımcı olun” dedi.

Esnaftan diğer işyeri sahiplerinin de, “Evet biz de bulamıyoruz, kimse koşturmak istemiyor, herkes masa başı iş istiyor” şeklindeki yakınması üzerine Başkan Çetin, hayret ederek “Siz gerçekten eleman arıyor ve bulamıyorsunuz öyle mi?” diye sorma ihtiyacı duydu. Aldığı ‘Evet’ yanıtı üzerine Çetin, "Adana’nın işsizlik meselesinin çözümüne katkı için bize başvuranlar arasından size insan gönderebiliriz. Tabii çalışmaya cidden niyetleri varsa" dedi.