Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, ’Engelsiz Adana Çalıştayı’nda görüşülen konuların bilimsel bir veride toplanarak 3 yıllık eylem planı hazırlanacağını belirterek “Adana’yı engelsizleştirme yolunda hep beraber yol alacağız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin birlikte düzenlediği, kentteki fiziksel engellerin kaldırılması ve kamuoyunda konuyla ilgili farkındalık yaratılarak, toplumun bakış açısında köklü değişiklikler gerçekleştirilmesini amaçlayan ’Engelsiz Adana Çalıştayı’, Sürmeli Otel’de gerçekleşti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ali Duran Karakaya, çalıştay neticesinde oluşacak konuların bilimsel bir veride toplanarak 3 yıllık eylem planı halinde Adana’yı engelsizleştirme yolunda beraberce yol alacaklarını vurguladı. Karakaya, “Amacımız, hedefimiz; engelsiz Adana. Hedefimizin üzerinde geniş kapsamlı bir katılım oldu. Bü sürece emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı bir anlayışla, belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşların, engelli sivil toplum kuruluşu, eğitim kurumları ve ailelerin bir araya gelerek konuyu tüm boyutları ele alan bir çalışma ortamı düzenlediğini belirterek, “Bu alanda çalışmalar kentimizin çağdaş bir kent olabilme sürecinde, ortak karar verebilme, toplumsal faydası yüksek alanlarda ortak üretim yapabilme yeteneğini geliştiren önemli adımlardır. Gerek kentimizin, gerek kurumlarımızın hedeflerini ve bunlara ulaşmaya mümkün kılacak yöntemlerin belirlenmesi bu çalıştayın temel amaçlarından biridir” diye konuştu.